in

Dit is Super GT 2014

Het is zonde dat het Super GT kampioenschap buiten Japan nauwelijks aandacht krijgt. De auto’s zijn herkenbaar, minstens zo snel als de huidige DTM-auto’s en er zijn, dankzij twee klassen, volle startvelden.

Een nieuwe video van GT Channel laat ons kennis maken met dit relatief onbekende kampioenschap en laat zie hoe spannend het kan zijn. Om te beginnen is het Super GT veld verdeeld in twee klassen, die tegelijkertijd racen. De GT500 klasse maakt gebruik van dezelfde regelgeving voor chassis en aerodynamica als het DTM, maar de motoren zijn allemaal 2.0-liter turbocharged vier-cilinders in plaats van dikke V8 motoren. Dit jaar zijn er drie merken actief, Lexus RC, Honda NSX en natuurlijk de Nissan GT-R.

Er is ook de langzamere GT300 klasse met een mix van FIA GT3 auto’s en Japanse GT300 auto’s als een Honda CR-Z, Toyota Prius en Subaru BRZ. Doordat beide klassen tegelijkertijd racen wordt er meer dan voldoende ingehaald en is er genoeg actie op de baan. GT Channel en Luke Huxham maakte tijdens de tweede ronde op Fuji Speedway onderstaande impressie met handige info voor de leken.

Video: Dit is Super GT 2014

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Ferrari 625/250 TRC won bijna alles

Deze Ferrari 625/250 TRC won bijna alles

DTM 1992 - Ellen Lohr wint op Hockenheim

DTM 1992 – Ellen Lohr wint op Hockenheim