in

Dit was het verschil tussen Hamilton & Vettel in Austin

Lewis Hamilton pakte gisteren zijn 81e pole met 0.061 seconden voorsprong op Sebastian Vettel. Door een gridstraf van drie plaatsen zal de Ferrari-coureur echter als vijfde starten, waardoor Raikkonen plaats zal nemen naast de Brit op de eerste rij.

Volgens Sebastian Vettel zit Ferrari zo dicht bij Mercedes doordat de Scuderia in de Verenigde Staten juist géén gebruik maakt van een aantal recente upgrades. Dit lijkt de pace van de SF71H goed te doen en beide Ferrari-coureurs konden voor het eerst sinds de Grand Prix van Italië weer vechten voor pole position.

Logischerwijs waren Vettel en Raikkonen, die slechts 0.009 seconden langzamer was dan zijn teamgenoot, teleurgesteld dat ze nipt verslagen werden door Hamilton, maar beide coureurs zijn positief gestemd voor de race van vanavond.

In onderstaande vergelijking zien we de onboard beelden van Hamilton en Vettel naast elkaar, hierdoor kunnen we exact zien waar het verschil gemaakt werd. Een groot gedeelte van COTA was de Ferrari sneller, ook op de rechte stukken wat aanduid dat het met vermogen wel goed zit.

Video: Verschil tussen Hamilton & Vettel in Austin

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Waarom de 24H Nürburgring de mooiste race ter wereld is

Waarom de 24H Nürburgring de mooiste race ter wereld is

Interviews met Verstappen na magistrale race in Austin

Interviews met Verstappen na magistrale race in Austin