in

Dit zijn de vijf snelste Porsches naar 100 km/h

In een nieuwe Top 5-video kijkt Porsche naar de vijf snelste accelererende productiemodellen van het merk. Ooit gedacht dat er een Panamera in deze lijst zou voorkomen?

Hoewel de vergelijking zich beperkt tot 0-100 km/h, is het verrassend dat de legendarische Carrera GT als laatste in deze lijst eindigt. Het geeft aan hoeveel vooruitgang er de afgelopen jaren is geboekt op het gebied van pure rechte lijn snelheid. De V10-aangedreven supercar is iets langzamer dan de Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, de allereerste stationwagen van Porsche als we hem zo mogen noemen. De 670 pk sterke plug-in hybride knalt in 3,4 seconden naar honderd kilometer per uur.

De derde plaats gaat naar de Porsche 911 Turbo S, die een 0-100 km/h tijd klokt van 2,9 seconden. Dit is tevens de eerste in serie geproduceerde 911 die onder de 3 seconden duikt. Op de tweede plaats vinden we de meest hardcore 911 die er op dit moment te koop is, de waanzinnige GT2 RS slaagt erin om in 2,8 seconden te noteren.

Maar de ware koning van de sprint naar 100 kilometer per uur is de Porsche 918 Spyder. De plug-in hybride hypercar met zijn atmosferische V8-motor heeft een gecombineerd vermogen van 887 pk, wat resulteert in een tijd van 2,6 seconden waardoor het de snelst accelererende Porsche ooit gemaakt is.

Video: De vijf snelste Porsches naar 100 km/h

Dit zijn de vijf snelste Porsches naar 100 km/h

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *