in

Dodge Challenger SRT Hellcat Burnouts

Er is niets Amerikaanser dan een Muscle Car die Burnouts doet. De redactie van Car and Driver hoefde dan ook niet lang na te denken over wat ze moesten doen met twee Dodge Challenger SRT Hellcats, enorme burnouts natuurlijk!

Dankzij een 6.2-liter V8 met supercharger heeft de SRT Hellcat de beschikking over 707 pk en 881 Nm koppel, nooit eerder was een motor van Chrysler Group zo sterk. De collega muscle cars kunnen ook niet tippen aan dit vermogen, de Mustang GT500 moet het met 57  pk minder doen, de Camaro ZL1 met 127 pk minder en zelfs de SRT Viper moet 67 pk toegeven met zijn V10.

Hoe het met de wegligging zit van deze Amerikaan weten we nog niet aangezien er nog geen reviews zijn van de Dodge Challenger SRT Hellcat, maar reken er maar op dat hij snel rechtuit is en je regelmatig nieuwe achterbanden moet kopen. 1414 pk aan burnouts zie je in onderstaande clip.

Video: Dodge Challenger SRT Hellcat Burnouts

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2014 - Montoya wint Pocono

IndyCar 2014 – Montoya wint Pocono

Porsche 918 Spyder vs 911 Turbo S Dragrace

Porsche 918 Spyder vs 911 Turbo S Dragrace