in

Dodge Demon haalt 340 km/h op lege landingsbaan

Hoewel de Dodge Challenger SRT Demon voornamelijk gebouwd is om te domineren op de dragstrip, is hij net zo snel als de krachtigste hypercars, mits de weg lang genoeg is om het volledige potentieel van de muscle car te benutten. De Johnny Bohmer Proving Grounds in Florida in zo’n locatie waar de Demon zijn topsnelheid zou kunnen halen, met een 4,8 kilometer lange landingsbaan.

Dodge heeft de Demon standaard elektronisch begrensd op 270 km/h, maar eigenaars kunnen de begrenzer eenvoudig verwijderen met de optionele Demon Crate. Door gebruik te maken van de rode sleutel en 100-octaan brandstof kan de motor de volledige 840 pk benutten, en een topsnelheid bereiken die veel hoger ligt dan 270 km/h.

Op 9 maart 2019 reed deze gele baksteen over de 4,8 kilometer lange landingsbaan en haalde een topsnelheid van 339.93 km/h, wij ronden dat  gewoon af op 340! Dat is net zo snel als een Porsche 911 Turbo S, Ferrari F12 Berlinetta en Ferrari 448 GTB, om maar een paar auto’s te noemen.

Het is ook de moeite waard om te vermelden dat de Dodge niet de lichtste auto ter wereld is. We weten allemaal dat gewicht de ergste nachtmerrie is van een sportauto-supercar-hypercar en met 1.941 kilogram weegt de Challenger SRT Demon ongeveer net zoveel als een gemiddelde SUV.

Video: Dodge Demon haalt 340 km/h op lege landingsbaan

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vrachtwagen rijdt in op stilstaand voertuig

Vrachtwagen rijdt in op stilstaand voertuig

Hennessey’s HPE800 kit geeft de Ferrari F12 Berlinetta 800 pk

Hennessey’s HPE800 kit geeft de Ferrari F12 Berlinetta 800 pk