in

Dodge Demon Hemi V8 time lapse build

Hagerty’s monteur Davin Reckow wilde weten hoe SRT-ingenieurs 840 pk uit de 6.2-liter supercharger V8-motor van de Demon hebben gehaald. Dodge stuurde daarom een motor in losse onderdelen op zodat Davin de Hemi zelf kon opbouwen.

It was certainly different from the other builds we have done,” zegt Davin Reckow. “It was fascinating to see just how far modern engines have come, yet so much of the concepts are essentially the same.” Het pièce de résistance is de enorme supercharger van de Hemi, met een inhoud van 2,7-liter. De verbeterde supercharger is een van de redenen waarom de motor 840 pk levert, ten opzichte van 707 pk in de Hellcat. Daarnaast draait de Demon-motor 300 toeren meer, gebruikt hij twee brandstofpompen in plaats van één, wordt de inlaattemperatuur gekoeld door twee koelers en zijn de interne onderdelen sterker waardoor ze bestand zijn tegen de hogere druk.

Leun achterover, grijp iets te drinken en zie hoe de 6.2-liter supercharger V8-motor van de Dodge Demon in recordtijd wordt opgebouwd.

Video: Dodge Demon Hemi V8 time lapse build

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

M60 Tank vs Land Rover Discovery

Dit doet een M60 Patton tank met een Land Rover Discovery

Lada Niva haalt sneeuwschuiver rechts in

Lada Niva denkt sneeuwschuiver rechts in te kunnen halen