in

McLaren 720S vs Dodge Demon voor eens en altijd beslecht

Officieel zou de Dodge Demon net iets sneller moeten zijn op de dragstrip dan een McLaren 720S. Volgens Dodge kan hun snelst accelererende auto ooit de kwart mijl afleggen in slechts 9,65 seconden, zolang alles goed is en de omstandigheden optimaal zijn. Van de 720S weten we echter dat hij ook diverse malen onder de 10 seconden grens is gedoken.

In deze video van DragTimes zien we verschillende races tussen de McLaren en de Dodge. Daarbij moet gezegd worden dat de McLaren racet zoals hij over de weg is gearriveerd, terwijl bij de Dodge andere banden gemonteerd werden en de passagiersstoel plus achterbank verwijderd zijn. Daarnaast zit er in de tank van de Demon een racebrandstof genaamd MS109, waar de McLaren de in Amerika gebruikelijke 93 brandstof verstookt.

Wat in deze video duidelijk wordt is dat de Dodge Demon de eerste paar honderd meter sneller is, maar daarna loopt de McLaren 720S razendsnel in. Er werden meerdere races gehouden en onlangs dat de start niet altijd even soepel of eerlijk verliep, vertellen de cijfers een duidelijk verhaal.

Video: McLaren 720S vs Dodge Demon

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Project Inferno Mercedes-AMG GLE 63 S

Poolse tuner gaat los op Mercedes-AMG GLE 63 S

De vijf gaafste stoelen van Porsche

De vijf gaafste stoelen gemaakt door Porsche