in

Domme crash tussen Dragonspeed LMP2 en Toyota LMP1

Gisteravond vond de eerste kwalificatiesessie plaats voor de 24 uur van Le Mans. Met nog ongeveer 45 minuten te gaan in de avondsessie spinde #31 Dragonspeed Oreca, met Roberto González achter het stuur in de chicane voor start/finish.

De 43-jarige Mexicaan probeerde vervolgens zijn weg te vervolgen, maar zag een aanstormende Mike Conway in de Toyota TS050 Hybrid LMP1 over het hoofd. Voor de Britse coureur was er geen ontwijken meer aan en hij botste vol op de neus van de Dragonspeed Oreca LMP2.

Als de FIA nog een 5 seconden tijdstraf wil uitdelen, is dit wel een terechte beslissing. Een duidelijker voorbeeld van “rejoining the track in an unsafe manner” is er niet. Overigens vond Mike Conway dat de dubbele gele vlaggen pas erg laat getoond werden, waardoor hij enigszins verrast werd door de gestrande LMP2.

De #8 Toyota van onder andere Fernando Alonso reed vooralsnog de snelste tijd in de LMP1-klasse.

Video: Crash tussen Dragonspeed LMP2 en Toyota LMP1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lexus LFA 2019 Nurburgring

Waarom test Lexus in 2019 nog een LFA op de ‘Ring?

Rallycoureur komt tegenligger tegen tijdens stage

Rallycoureur komt tegenligger tegen op stage