in

Doorzichtige cilinder geeft fascinerend beeld van motor

Er is al vaker geëxperimenteerd met doorzichtige cilinderkoppen om de werking van een verbrandingsmotor te laten zien. Maar dit is de eerste keer dat er een volledig doorzichtige cilinderkop is gemaakt van acryl.

TROdesigns laat in deze video zien hoe hij deze unieke en transparante cilinder werkend maakt. Omdat acryl niet zo stevig is al metaal, is de cilinder iets hoger gemaakt om de compressieverhouding te verlagen. De zuiger is ook gepolijst en de op maat gemaakte zuigerveren zijn speciaal bewerkt zodat de cilinder langer meegaat.

De Honda viertakt-motor heeft vier slagen: de inlaatslag, de compressieslag, de verbranding en de uitlaatslag. Alle slagen zijn prachtig te zien in slow motion bij 33.000 frames per seconde en vanuit verschillende hoeken.

De video duurt een kleine 20 minuten en de eerste 12 minuten bestaan uit het assembleren van de motor met transparante cilinder. Als je direct naar de actie wil, moet je dus even doorspoelen.

Video: Doorzichtige cilinder geeft fascinerend beeld van motor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW-bestuurder gebruikt richtingaanwijzer voor het eerst

BMW-bestuurder gebruikt richtingaanwijzer voor het eerst

BMW M3 met 5.0 V10 op de Autobahn

BMW M3 met 5.0 V10 op de Autobahn