in

Zie de werking van een wankelmotor in slow motion

Wankelmotoren vinden we in onze favoriete sportwagens van Mazda, maar hoe werken ze precies? Dankzij deze demonstratievideo van een wankelmotor met een transparante deksel komen we daarachter.

Eerder zagen we al de werking van een reguliere zuigermotor, maar de ‘rotory engine‘ werkt geheel anders. Wankelmotoren hebben, in tegenstelling tot motoren die cilinders en zuigers gebruiken, een driehoekige roterende massa die in een behuizing zit, waardoor er drie afzonderlijke kamers ontstaan waar lucht wordt aangezogen, gemixt met brandstof, samengeperst en ontstoken. De ontsteking zorgt ervoor dat de rotor ronddraait, waardoor de as die op de transmissie is aangesloten draait en waardoor de wielen worden aangedreven.

Warped Perception heeft deze uitgebreide video gemaakt met behulp van een doorzichtige motor, afkomstig van een radiografisch bestuurbaar vliegtuig. Dankzij een super slow motion camera die recht op de motor is gericht, kunnen we het gehele verbrandingsproces in actie zien. Zowel leerzaam als fascinerend om naar te kijken!

Video: De werking van een wankelmotor in slow motion

Zie de werking van een wankelmotor in slow motion

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =