in

Doug DeMuro neemt de BMW Z8 onder de loep

Als je vaker naar de video’s van Doug DeMuro hebt gekeken dan weet je dat hij op zoek gaat naar de quirks van een auto. Slechts een klein gedeelte van Doug’s review wordt besteed aan het besturen van de auto en dat is helemaal niet erg, er zijn tenslotte genoeg journalisten die daar veel beter in zijn dan Doug en het is juist leuk om al die eigenaardigheden van een auto te zien.

In mijn optiek is Doug op zijn best als hij wat oudere auto’s onder de loep neemt, nieuwe modellen zien we tenslotte iedere week. In deze video zien we een BMW Z8 welke geproduceerd werd van 2000 tot 2003. De roadster kreeg een 4.9-liter V8-motor met 400 pk, afkomstig van de E39 M5, in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Daardoor kon de 1.590 kg wegende Z8 in 4,7 seconden naar 100 km/h accelereren en door naar een top van 250 km/h.

De roadster werd overigens ook door Alpina onder handen genomen, maar volgens Jeremy Clarkson was dat een verschrikkelijk slechte auto. Meer vertellen we je niet over de Z8, dat laten we mooi aan Doug over.

Video: BMW Z8 onder de loep

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Alfa Romeo Tipo 33 Reünie

Alfa Romeo Tipo 33 Reünie

Dashcam-compilatie Nederland

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #10