in

Doug DeMuro neemt de Lo Res Car onder de loep

Doug DeMuro heeft een bijzondere ‘auto’ voor zijn camera getrokken, één met een Nederlands tintje. De Lo Res Car is namelijk ontworpen door United Nude, een kledingbedrijf uit Amsterdam onder leiding van architect Rem D. Koolhaas.

De Lo Res Car maakte deel uit van een groter kunstproject om objecten zoals schoenen en wijnglazen te scannen en de resolutie te verminderen, waardoor hoekige, platte vormen ontstonden in plaats van rondingen.

De Lo-Res auto is gebaseerd op de Lamborghini Countach, maar dan in zijn meest pure vorm. De auto heeft een stalen frame met daarop een carrosserie van polycarbonaat. Om de geometrie zo puur mogelijk te houden, zijn er geen deuren. De body gaat in zijn geheel omhoog, waardoor twee personen in een 1+1-configuratie kunnen plaatsnemen. De stoelen zijn gepositioneerd in het midden van het voertuig, met twee accupakketten aan de zijkanten.

Een auto kunnen we dit natuurlijk niet noemen, het is een kunstobject dan kan rijden. Dat doet Doug Dumaro ook aan het einde van deze video, maar eerst neem hij alle ‘quirks and features’ onder de loep.

Video: Doug DeMuro neemt de Lo Res Car onder de loep

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Subaru Outback 3.6 R

Op de Rollenbank – Subaru Outback 3.6 R

Deze Volvo P1800 heeft ruim 5 miljoen kilometer gereden

Deze Volvo P1800 heeft ruim 5 miljoen kilometer gereden