in

Doug DeMuro neemt de Mercedes SL65 AMG Black Series onder de loep

De Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series was de ultieme Mercedes SL en lange tijd het krachtigste model ooit uit Stuttgart. Zelfs wanneer hij stilstaat straalt de SL65 AMG Black Series pure kracht uit dankzij de brede wielkasten, de achterspoiler en de vele koelsleuven.

AMG installeerde nieuwe turbocompressors, een nieuw uitlaatsysteem en een sterk verbeterde intercooler om 670 pk en 1.000 Nm koppel uit de gigantische 6.0-liter twin turbo V12-motor te halen. Dit zorgt ervoor dat de Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series naar 100 km/h sprint in slechts 3,9 seconden en door naar een elektronisch begrensde topsnelheid van 320 km/h.

De 1.770 kg wegende SL65 Black Serie is 250 kg lichter dan de reguliere SL65 AMG. Dit komt ondermeer door de toepassing van koolstofvezel voor de spatborden, voorbumper, motorkap, het dak en de achterklep inclusief spoiler.

In totaal zijn er maar 350 exemplaren gemaakt van deze waanzinnige Mercedes-AMG en Doug DeMuro neemt er een onder de loep. Mocht je geen fan zijn van Doug, dan hebben we ook de nog de Jeremy Clarkson review voor je. Is dit de meest krankzinnige Black Series ooit gemaakt, wat ons betreft wel!

Video: Mercedes SL65 AMG Black Series onder de loep

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Polestar 1 winter testing

De 600 pk Polestar 1 speelt in de sneeuw

Porsche 991.2 GT3 RS Nordschleife Lap

Porsche 991.2 GT3 RS Nordschleife Lap