in

Doug DeMuro neemt een Ford F-650 onder de loep

In Amerika domineren pick-ups al jarenlang de verkooplijsten. De Ford F-series is zelfs de best verkopen auto van het land, waarbij de F-150 het merendeel van de verkopen voor zijn rekening neemt.

De F-250 en F-350 zijn een paar maten groter en geschikt voor het zwaardere werk, maar wist je dat de F-series doorloopt tot 750? In deze video neemt Doug DeMuro de werkelijk gigantische F-650 onder de loep.

De F-650 truck te zien in deze review komt niet in deze staat uit de fabriek van Ford rollen. De Amerikaanse autogigant verkoopt de pick-up truck zonder laadbak en een stuk soberder uitgevoerd, omdat de meeste F-650’s gebruikt worden als werkvoertuigen.

Een bedrijf genaamd ‘Super Truck’ maakt de F-650 geschikt als personenauto, met een luxe interieur, veel verchroomde onderdelen en een laadbak. Om de bijna 5.000 kg zware pick-up in beweging te krijgen ligt er een 6,7-liter Powerstroke V8-motor onder de kap met 330 pk en ruim 1.000 Nm koppel.

In onderstaande video laat Doug alle bijzonderheden en eigenaardigheden van de Ford zien, uiteraard gevolgd door een korte rijtest.

Video: Doug DeMuro neemt een Ford F-650 onder de loep

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Drifters lassen twee BMW E46's aan elkaar

Drifters lassen twee BMW E46’s aan elkaar

McLaren 600LT spint met 167 kmh over oliespoor

McLaren 600LT spint met 167 km/h over oliespoor