in

Doug DeMuro neemt een Porsche 935 onder de loep

Van de Porsche 935 worden slechts 77 exemplaren gebouwd. De kans om de circuitauto in het echt te zien is dus vrij klein. Gelukkig heeft makelaar / vlogger Manny Khoshbin zijn Porsche 935 beschikbaar gesteld voor Doug DeMuro, zodat we een uitgebreide inspectie te zien krijgen van de bolide.

De 1 miljoen euro kostende circuitauto heeft een carrosserie gemaakt van koolstofvezel versterkt met polymeer (CFRP). De engineers hebben hard gewerkt aan gewichtsbesparing en met resultaat, de 935 weegt slechts 1.380 kg. Dankzij de 700 pk sterke twin-turbo 3.8-liter flat-six uit de 911 GT2 RS beschikt deze Porsche over een pk-gewichtsverhouding van 1 pk per 1,97 kg.

Omdat de Porsche 935 in feite een gentleman racer is, beschikt hij over diverse hulpmiddelen waaronder Porsches Stability Management met Tractiecontrole en ABS. Daarnaast is er ook klimaatcontrole zodat eigenaren niet te veel zweten in hun dure circuitauto. Deze hulpmiddelen maken de Porsche 935 overigens niet minder bruut, want zoals Doug laat zien is dit niet zomaar een omgebouwde GT2 RS.

Alle bijzondere eigenschappen van de Porsche 935 worden door Doug DeMuro besproken, waaronder het bijzondere ontsnappingsluik in het dak. Die dan wel weer vast zit met 7 vleugelmoeren, niet zo fijn als je haast hebt met ontsnappen…

Video: Doug DeMuro neemt een Porsche 935 onder de loep

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mustang crasht

Shelby Mustang crasht na burnout

Syberia-RS-1986-Porsche-911-by-HR-and-Burkhard-Industries

Porsche 911 Syberia RS van H&R