in

Doug DeMuro neemt een Vector W8 onder de loep

Doug DeMuro doet niets liever dan alle eigenaardigheden van een auto blootleggen. Bij een auto waarvan er duizenden geproduceerd zijn vinden we dat niet zo interessant, wij zien liever de zeldzame pareltjes door Doug onderzocht worden. Zoals deze Vector W8!

Vector Automotive was een Amerikaanse fabrikant van sportauto’s, die in 1976 werd opgericht en in 1999 failliet werd verklaard. Hoewel Vector dik 20 jaar actief was is het merk nooit een succes geworden. Er werden slechts twee modellen geproduceerd: de W8 en de M12.

Van de W8 werden 19 exemplaren gebouwd, allemaal uitgerust met een 6.0-liter twin turbo V8. Met een vermogen van 625 pk en 880 Nm koppel was de W8 behoorlijk krachtig voor zijn tijd. De motor werd gekoppeld aan een drietraps automaat, een behoorlijke domper want zo’n supercar verdient een handbak.

Desondanks zou de Vector W8 in 3,9 seconden naar 100 km/h sprinten en een topsnelheid hebben van 389 km/h. Achteraf bleek dat deze cijfers ietwat overdreven waren, maar nog altijd indrukwekkend voor begin jaren ’90.

De styling van de Vector W8 is waanzinnig en binnenin de cockpit is het een en al krankzinnigheid. Laat Doug je meer vertellen over deze bijzondere Amerikaanse supercar en je zult je de komende 38 minuten niet vervelen!

Video: Doug DeMuro neemt een Vector W8 onder de loep

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-AMG C63 S doet burnout achterop oprijwagen

Mercedes-AMG C63 S doet burnout achterop oprijwagen

Twin Turbo V8 Mercedes 190E

Deze Twin Turbo V8 Mercedes 190E is een ode aan DTM