in

Dragrace: Dodge Charger vs Dodge RAM

We hebben de Dodge RAM TRX nog niet eerder gezien in een dragrace, maar nu komt hij in actie tegen een Dodge Charger. Het is tijd voor een volledig Amerikaanse krachtmeting!

Mat en Sam zijn naar Texas gevlogen om een paar Hennessey-krachtpatsers te bemachtigen, en ze staan klaar om het tegen elkaar op te nemen op Hennessey’s eigen dragstrip! Laten we dus eens kijken hoe deze twee kanshebbers zich verhouden.

Ten eerste hebben we Mat in de Hennessey Mammoth, die is gebaseerd op de Dodge RAM TRX. Hij wordt geleverd met een 6,2-liter V8-motor met supercharger, maar het vermogen is verhoogd naar 1.012 pk en 1.314 Nm koppel! Het vermogen wordt naar alle vier de wielen gestuurd via een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen, en deze ENORME pick-up weegt 2.921 kg!

Dan hebben we de Hennessey H1000 Charger. Hij wordt geleverd met vrijwel dezelfde motor als de Mammoth, dus een 6,2-liter V8-motor met supercharger die 1.000 pk en 1.285 Nm kan leveren. Hij wordt geleverd met een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen die het vermogen naar de achterwielen stuurt, en weegt 2.086 kg.

De Charger is dus niet bepaald licht, maar wel een stuk lichter dan de RAM TRX. Zal het gewichtsverschil doorslaggevend blijken te zijn over de kwart mijl? Er is maar één manier om daar achter te komen.

Video: Dragrace: Dodge Charger vs Dodge RAM TRX

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.
250 km/u rijbewijs ingevorderd

BMW-bestuurder rijdt met 250 km/h over de A2

brandstoffilter

Wat is een brandstoffilter en wanneer moet je die vervangen?