in

Hoe rijdt een 700 pk Dodge RAM TRX op de Nederlandse wegen

Deze week test Sjoerd van Stokkum hoe het voelt om met een 700 pk sterke pick-up truck op pad te zijn in Nederland. Hij krijgt namelijk de sleutels van een Dodge RAM TRX.

Normaal gesproken zien we Sjoerd in Italiaanse coupe’s en Duitse sportauto’s, maar zo heel af en toe maakt hij een uitstapje naar Amerikaanse muscle cars. Dit keer staat de gigantische RAM TRX centraal, die door Dodge is voorzien van de bekende ‘Hellcat’ 6.2-liter V8-motor met roots-supercharger.

De RAM TRX staat flink hoger op zijn poten, dankzij speciaal ontwikkelde Bilstein Blackhawk E2 schokdempers en 35” Goodyear Wrangler Territory banden. Nu heb je hier in Nederland die bodemspeling niet nodig, maar ook op het asfalt staat de Dodge zijn mannetje. Nul tot honderd kilometer per uur gaat in 4,8 seconden. Daar zal je menig stoplichtsprintje mee winnen.

Het exterieur is afgestemd op de potente prestaties van de motor. Zo is er een grote luchthapper geplaatst op de motorkap, bredere spatborden en een andere achterbumper met twee enorme uitlaatpijpen. Binnenin vind je materialen als alcantara, leer en veel knalrode kleuraccenten die de sportieviteit benadrukken.

Natuurlijk is de RAM TRX in Amerika de grote concurrent van de Ford F-150 Raptor, vandaar dat Dodge ook deze naam heeft gekozen: T-Rex.

Video: 700 pk Dodge RAM TRX op de Nederlandse wegen

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video