in

Van Stokkum test Mercedes-AMG SLS Black Series

De Mercedes-AMG SLS Black Series is een persoonlijke favoriet van Sjoerd van Stokkum. In deze video pikt hij een Solar Beam Yellow gekleurd exemplaar op bij Hoefnagels voor een rijtest.

In deze alweer bijna 10 jaar oude Black Series ligt geen turbomotor, zoals tegenwoordig in alle AMG’s het geval is, maar een atmosferische 6.2-liter V8. De gigantische achtcilinder produceert 631 pk en 635 Nm koppel met een redline van 8.000 tpm. Qua topsnelheid zou de SLS Black Series 315 km/h moeten kunnen halen, maar het was te druk op de Autobahn voor Sjoerd om een top speed run te doen.

Kijkend naar het uiterlijk zien we dat AMG flink wat carbon fiber onderdelen heeft toegevoegd aan de SLS. Maar vergelijk je hem met de nieuwe GT Black Series, dan is de SLS Black Series veel bescheidener uitgevoerd. Dat komt omdat hij minder circuit georiënteerd is, wat ook terug te zien is in de ‘Ring tijd. Het verschil tussen beide Black Series is maar liefst 43 seconden.

Dat de oude Black Series goed rijpt blijk wel uit zijn prijs. Dit exemplaar, met 22.000 km op de teller, kost 550.000 euro. Een nieuwe GT Black Series, ongeveer een ton minder.

Video: Van Stokkum test Mercedes-AMG SLS Black Series

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Volvo XC90 T8 Twin Engine Polestar

Op de Rollenbank – Volvo XC90 T8 Twin Engine Polestar

Inhaalactie Verstappen op Hamilton met boordradio