in

Sjoerd herenigd met de 360 Challenge Stradale

Sjoerd van Stokkum stapt na 15 jaar weer in de Ferrari 360 Challenge Stradale uit het beroemde Petrolhead filmpje. Maakt de Ferrari met het waanzinnige geluid nog altijd zoveel indruk op hem?

De 360 Challenge Stradale is inmiddels behoorlijk gedateerd als je hem vergelijkt met de nieuwste Stradale, die eveneens aanwezig is in deze video. De SF90 heeft ruim twee keer zoveel vermogen, 1.000 pk, dankzij een geavanceerde twin turbo V8-motor én drie elektromotoren.

Maar toch, de atmosferische 3.6-liter V8-motor in de Challenge Stradale verovert onze harten direct zodra het gaspedaal naar beneden gaat. Ook al produceert hij ‘maar’ 425 pk, het geluid is ongekend! Wat de 360CS ontbreekt aan vermogen, maakt hij overigens goed op het gebied van gewicht. Met 1.185 kg is hij maar liefst 400 kg lichter dan de SF90 Stradale.

Het is een oneerlijke vergelijking, maar welke van de twee Stradales zou jij mee naar huis willen nemen?

Video: Sjoerd herenigd met 360 Challenge Stradale

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Suzuki Swift Turbo gaat dwars

Deze Suzuki Swift Turbo is een FWD Beater

Horner en Wolff reageren op de Grand Prix van Spanje

Horner en Wolff reageren op de Grand Prix van Spanje