in

Dragrace: Ferrari SF90 vs 1000 pk Nissan GT-R

Vandaag hebben we een David Vs Goliath dragrace voor je!

Mat stelt een 1000 pk sterke Nissan GT-R op tegen de almachtige Ferrari SF90. Maar kan een Nissan echt sneller zijn dan een Ferrari die ongeveer vier keer zo duur is?

Op papier ziet het er veelbelovend uit. Deze GT-R is door JM Imports afgemaakt met een volledig verbouwde motor, een ECU-remap en andere prestatiemods. Als resultaat levert de 3,8-liter V6 met dubbele turbo een vermogen van 1.000 pk en 1.150 Nm koppel. Hij is met 1750 kg een stuk zwaarder dan de Ferrari, maar hij is ook aanzienlijk goedkoper. Deze auto is ongeveer zo’n € 104.000 waard.

Vergelijk dat met het prijskaartje van de Ferrari SF90 van ruim € 450.000, en het steigerende paard kan maar beter een aantal verbazingwekkende cijfers tevoorschijn halen. Zoals gezegd is hij lichter dan de GT-R en weegt hij 1.570 kg. Achter de bestuurder is een 4,0-liter twin turbo V8 gemonteerd, bijgestaan ​​door drie elektromotoren. Gecombineerd krijg je dan 1.000 pk en 800 Nm koppel.

Hoe denk je dat dit zal uitpakken? Wordt het een gemakkelijke overwinning voor Ferrari? Of zal de GT-R de overwinning kunnen binnenslepen? Bekijk de video om erachter te komen!

Video: Dragrace Ferrari SF90 vs 1000 pk Nissan GT-R

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Achter de schermen bij Red Bull Racing tijdens de Dutch Grand Prix

Achter de schermen bij Red Bull Racing tijdens de Dutch Grand Prix

Nyck de Vries F1 debuut

Driver of the Day: Nyck de Vries