in

Dit is de Ferrari SF90

Ferrari is het laatste team dat haar Formule 1-bolide voor 2019 heeft onthuld, de SF90. Alfa Romeo’s presentatie vindt weliswaar pas maandag plaatst, maar de bolide is al uitgebreid gefilmd tijdens een shakedown.

De Ferrari SF90 is volgens teambaas Mattia Binotto een agressieve doorontwikkeling van de SF71H, waar Sebastian Vettel vorig jaar tweede mee werd in WK. ‘Slank’ is het sleutelwoord dat Binotto gebruikte om de veranderingen te omschrijven. De luchtinlaat boven de coureur is slank, de inlaat van sidepods zijn slank, de achterkant is slank, kortom alles is slanker.

De rode livery op de SF90 gaat gepaard met flink wat zwarte accenten. Het onderste gedeelte van de auto, de bovenste twee elementen van de voorvleugel en delen van de haaienvin zijn zwart.

Naast de nieuwe teambaas heeft Ferrari ook een nieuwe tweede coureur, Monegask Charles Leclerc is overgekomen van Alfa Romeo om de slogan, Mission Winnow, kracht bij te zetten. Net als vorig jaar is Vettel de kopman van het team, maar wij verwachten dat hij een flinke kluif zal krijgen aan Leclerc.

Video: Dit is de Ferrari SF90

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Peugeot 207 Le Mans op de rollenbank

Op de Rollenbank – Peugeot 207 Le Mans

McLaren 600LT Chris Harris

Chris Harris test de McLaren 600LT