in

Kimi Raikkonen geeft Alfa Romeo C38 shakedown op Fiorano

Kimi Raikkonen heeft Ferrari verruild voor Alfa Romeo Racing, maar de Fin was gisteren alweer terug op het oude nest. De 39-jarige coureur gaf de nieuwe Alfa Romeo C38 een shakedown op Fiorano, het testcircuit van Ferrari in Maranello.

De bolide van Alfa Romeo Racing was uitgerust met een speciale camouflage kleurstelling voor Valentijnsdag. De officiële onthulling vind aanstaande maandag plaats in Barcelona en het team zal dan pas de definitieve livery presenteren. Raikkonen reed 33 rondjes over Fiorano om te testen of alle systemen naar behoren werkte en teambaas Frederic Vasseur sprak van een geslaagde eerste test.

Van alle voorvleugels die we tot dusver gezien hebben heeft Alfa Romeo verreweg de meest interessante. De rechtopstaande vleugelelementen houden zo’n 30 centimeter vóór de wing-endplate op te bestaan, waardoor er een flink gat ontstaat aan beide uiteinden van de voorvleugel.

Is dit een tijdelijke voorvleugel om andere teams op het verkeerde been te zetten, of een innovatief design dat het Formule 1-veld gaat verbazen? We gaan het volgende week zien tijdens de eerste testweek in Barcelona!

Video: Kimi Raikkonen geeft Alfa Romeo C38 shakedown op Fiorano

Analyse voorvleugel Alfa Romeo Racing

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M4 in de muur

BMW M4 zigzagt door verkeer en kust de muur

Peugeot 207 Le Mans op de rollenbank

Op de Rollenbank – Peugeot 207 Le Mans