in

Renault Clio RS vs Ford Fiesta ST Mountune

We hebben inmiddels vele reviews gezien van de Renault Clio RS en de Ford Fiesta ST. De resultaten waren eigenlijk steeds hetzelfde, de Clio RS heeft meer vermogen (200 pk) en is dankzij de semi-automatische zesbak met dubbele koppeling sneller dan de concurrentie in een rechte lijn. Een veelgehoorde opmerking was dat de Clio RS echter niet meer aanvoelde als een echte hot hatch.

De Fiesta ST moet het doen met slechts 180 pk, maar heeft wel een ouderwetse handbak en een geweldige wegligging. Sinds kort is de Fiesta ST Mountune op de markt, de Mountune kit wordt officieel ondersteund door Ford er zorgt ervoor dat het vermogen stijgt naar 215 pk en 320 Nm koppel. Op de Fiesta ST Mountune kit zit 12 maanden garantie en je bent nog steeds goedkoper uit dan een Clio RS of een 208 GTi. Makkelijke keuze zou je zeggen, Chris Harris vergelijkt beide auto’s met elkaar en rijdt als bonus ook nog even in de nieuwe Clio Cup auto.

Video – Clio RS vs Fiesta ST Mountune

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dirty Move Stuurt MX-5 Hard De Bandenstapel In

Dirty Move Stuurt MX-5 Hard De Bandenstapel In

McLaren viert 50e verjaardag met leuke items

McLaren viert 50e verjaardag met leuke items