in

Driftend de berg op met een Porsche 908

Tijdens de Bernina Gran Turismo scheuren klassieke raceauto’s over een 5.7 km lang gedeelte van La Rösa naar de top van de Berninapa bergpas op 2.328 meter hoogte. Eerder zagen we al beelden van een Nismo R32 GT-R in actie tijdens dit evenement en nu hebben we een Porsche 908 die driftend de berg op gaat.

De beelden zijn gemaakt door Robbert Alblas en weer om van te smullen. De Porsche 908-3, de derde iteratie van het 908-model, is een specifieke uitvoering van de raceauto die werd geïntroduceerd voor de Targa Florio. Een slopende langeafstandsrace gehouden op de bergwegen van Sicilië.

De 908-3 was een lichte en zeer wendbare versie van de 908, geoptimaliseerd voor het nauwe en bochtige Targa Florio-circuit. De auto was gebouwd met behulp van lichtgewicht materialen en had een kortere wielbasis, waardoor hij wendbaarder was op de smalle wegen van de Targa Florio.

Net als andere 908-varianten werd de Porsche aangedreven door een 3.0-liter flat-eight motor met 360 pk. Op een gewicht van 545 kilo zorgde dit voor een pk-gewichtsverhouding van 1 pk per 1,56 kg. Dat vermogen werd overgebracht naar de wielen via een handgeschakelde vijfbak, die rechtstreeks aan de motor was vastgeschroefd.

De zitpositie was niet erg comfortabel, zoals je in de video hieronder kunt zien. Het is erg krap in de cockpit van de Porsche 908-3 en als je langer bent, zit je opgevouwen met je benen tegen het stuur en de schakelpook. Maar, afgaande op de beelden, is het een geweldig auto om te besturen.

Video: Driftend de berg op met een Porsche 908

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Sjoerd van Stokkum test de Mercedes 190E 2.5 EVO II

Sjoerd van Stokkum test de Mercedes 190E 2.5 EVO II

Chris Harris test de Mercedes-Benz SL73 van de Brunei Sultan

Chris Harris test de Mercedes-Benz SL73 van de Brunei Sultan