in

Tuned – 1100 pk Switzer Nissan GT-R

De Japanse supercar is onverslaanbaar door auto’s uit dezelfde prijs- en vermogensklasse, met een vermogen van 550 pk en een briljant vierwielaandrijving systeem verslindt de Nissan GT-R simpelweg iedere concurrent op zijn pad. Wil je de Nissan GT-R verslaan in een vergelijking, dan zul je iets sterkers mee moeten nemen. Een 700 pk sterke Lamborghini Aventador of een Bugatti Veyron bijvoorbeeld.

Maar tegenwoordig kan een Nissan GT-R ook een Bugatti Veyron verslaan, de tuningwereld heeft zich namelijk volop de GT-R gestort met als resultaat dat er diverse 1000+ pk GT-R’s te koop zijn. Vroeger betekende 1000 pk iets magisch, het duurde jaren voordat Bugatti dit bereikte met de Veyron en in de tuningwereld waren de 1000 pk auto’s niet betrouwbaar genoeg om dagelijks te rijden, die waren bedoeld als dragracers of showmodellen.

Met de komst van de GT-R hebben tuners een basis gevonden om gemakkelijk en verantwoord 1000 pk uit een motorblok te peuteren. Het chassis kan de krachten makkelijk aan en er zijn bijna geen nadelen op te sommen. Matt Farah test in deze aflevering van Tuned een 1100 pk sterke Nissan GT-R van Switzer, de eigenaar van deze auto gebruikt de auto als daily drive en gaat er dagelijks mee naar kantoor. Is 1100 pk genoeg om mee naar kantoor te gaan?

Video: 1100 pk Switzer Nissan GT-R

Tuned – 1100 pk Switzer Nissan GT-R

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *