in

Tuned – AVI Corvette GT1

In deze nieuwe aflevering van Tuned vertrekt Matt Farah naar Inde Motorsports Park  in Arizona, voor een ontmoeting met de jongens van AVI Racing. Dit bedrijf heeft namelijk een probleem opgelost dat veel track day coureurs hebben: Als je wilt gaan racen op het circuit, waarom neem je dan een auto mee die de basis heeft van een straatauto?

Voor minder dan de prijs van een C6 Corvette kun je ook AVI’s Corvette GT1 kopen. De Corvette van AVI heeft een buizenframe, carbonfiber body, onderhuids race-technologie en 505 pk op de achterwielen. De auto is gebouwd zonder enkele restricties en kan zich daarom makkelijk meten met andere GT auto’s voor een fractie van de prijs.

Hoewel 60.000 dollar voor een raceauto met GT1 prestaties niet veel is, blijft het naar onze mening veel geld voor een track day auto. Met een track day auto wil je van en naar het circuit kunnen rijden en aangezien het een hobby is voor zomerse zondagen is 60.000 dollar veel geld.

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 19 Episode 1

Top Gear Season 19 Episode 1

Porsche 935 Review

Porsche 935 Review