in

Tuned – BBI Autosport’s 1985 Porsche 911

Tuned is terug met een nieuw seizoen vol beestachtig getunede auto’s, het kan een prachtig resultaat opleveren en dat bewijst deze Porsche 911 Carrera uit 1985. De auto is verbouwd door BBI Autosport, die kennen we nog van de eerste Tuned aflevering, en er is ruim drie jaar aan gewerkt. Het resultaat is een moderne visie op de GT3 RS als deze bestaan had in 1985, en hoewel je misschien verwacht dat deze auto zijn dagen slijt als track tool wordt er gewoon van maandag t/m vrijdag mee naar kantoor gereden.

Doordat de 911 Carrera compleet gestript is weegt de auto minder dan 1000 kg, tel daarbij op dat de 3.6-liter boxermotor 275 pk op de achterwielen levert en je hebt een heerlijke drivers car. Het geluid dat deze 911 produceert is geweldig, echter als daily drive is hij wellicht wat luid, iets wat wordt bevestigd door het feit dat er oordoppen in het dashboardkastje liggen. Scroll naar beneden om de review van deze BBI Autosport Porsche 911 te bekijken.

Video: BBI Autosport’s 1985 Porsche 911

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mazda RX-7 & Mad Mike Driften Crown Range

Mazda RX-7 & Mad Mike Driften Crown Range

Uwe Alzen's Nordschleife Record Lap met BMW Z4 GT3

Uwe Alzen’s Nordschleife Record Lap met BMW Z4 GT3