in

DRIVE – Chris Harris test Ford Fiesta ST

De eerste review van de 2013 Ford Fiesta ST kwam van de heren van Motor Trend. Carlos Lago vloog speciaal naar Spanje om deze 180 pk sterke Hot Hatch te testen, ondanks dat de USA een andere uitvoering krijgt.  Het is dus geen nieuws voor jullie dat de Fiesta ST een 1.6-liter EcoBoost-benzinemotor krijgt met standaard 180 pk en 240 Nm aan koppel. In overboost wordt dat 200 pk en 290 Nm. De Fiesta ST sprint naar 100 km/h in een tijd van 6,9 seconden en hij kan doortrekken tot een topsnelheid van 220 km/h. Jullie weten ondertussen ook al dat schakelen gaat door middel van een handgeschakelde zesbak en het onderstel anderhalve centimeter is verlaagd.

Uiteraard is de Ford Fiesta ST uitgerust met dikkere bumpers en sideskirts, er steekt een dubbele uitlaat onder de kont vandaan en hij draagt een stevige achterspoiler mee op zijn rug. Maar het beste nieuws bij deze review is dat Chris Harris achter het stuur zit van de Ford Fiesta ST, snel kijken dus!

Video: Chris Harris test Ford Fiesta ST

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Man bouwt studio rondom Ferrari 512 BBi

Petrolicious – Man bouwt studio rondom Ferrari 512 BBi

Rain Dance tijdens 24H Nurburgring 2013

Rain Dance tijdens 24H Nurburgring 2013