in

DRIVE – Chris Harris test SL63 AMG vs M6

Gezamenlijk hebben ze meer dan 1100 pk, ze zijn snel genoeg op het op te nemen tegen een Porsche 911 Turbo en comfortabel genoeg om dwars door een continent te cruisen. De BMW M6 en de Mercedes-Benz SL63 AMG zijn geen echte sportauto’s, maar ze behoren ook niet volledig tot het GT segment. Waar behoren ze dan wel toe, dat gaat Chris Harris in deze video uitzoeken.

Net als Car and Driver verkiest Chris de BMW M6 boven de BMW M5, maar verkiest hij hem ook boven de SL63 AMG? Als we kijken naar de motorspecificaties zien we een aantal overeenkomsten, beide hebben een V8-BiTurbo motor en het vermogen komt redelijk overeen – de BMW heeft 560 pk, de Merc heeft 564 pk.  De AMG wint het echter op koppel, 900 Nm tegenover 680 Nm van de M-sport motor, een behoorlijk verschil.

Deze krachtpatsers schieten beide in 4.2 seconden naar 100 kilometer per uur met een begrensde topsnelheid van 300 km/h. Beide auto’s maken overigens gebruik van een Performance pakket, hetgeen je bij de SL63 AMG terugziet in de prijs. De BMW M6 kost namelijk 153.000 euro terwijl deze SL63 AMG de showroom pas verlaat voor 186.500 euro.

Video: Chris Harris test SL63 AMG vs M6

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Salto deert Rally Fighter niet

Salto deert Rally Fighter niet

Bestuurder krijgt bezoekje van Karma

Bestuurder krijgt bezoekje van Karma