in

DRIVE – Chris Harris Test Volvo S60 Polestar

Een baby blauwe Volvo S60 met 508 pk, dat kan niet anders dan een auto van Polestar zijn. Vanuit Zweden werd er speciaal een Volvo S60 Polestar naar Engeland gereden zodat Chris Harris in een sneeuwvrije omgeving de auto kon testen, zul je altijd zien dat het juist dan gaat sneeuwen in Engeland.

Tot voor kort moest Volvo toezien hoe de concurrentie auto’s als de BMW M3, Mercedes C63 AMG en de Audi RS4 op de weg zette. Polestar, de tuningdivisie van Volvo, besloot een auto te ontwikkelen die in theorie zou moeten kunnen concurreren met de Duiste merken. De Volvo S60 Polestar is nu nog een 200.000 euro kostende concept car maar de potentie is wel degelijk aanwezig.

Om te beginnen zijn de voorbumper, achterbumper, skirts en voorspatborden van koolstofvezel gemaakt, terwijl de wielkasten subtiel zijn uitgeklopt. De spoorbreedte van de vooras is twintig millimeter groter en de achterwielen staan veertig millimeter verder uit elkaar dan bij een standaard S60. Daarnaast is het onderstel met 30 mm verlaagd en dit alles zorgt ervoor dat de S60 Polestar een mooie agressieve uitstraling heeft.

De 3.0-liter zescilinder in lijn turbomotor levert 508 paardenkrachten, hiervoor moest Polestar onder meer het inlaattraject aanpassen, maar ook de cilinderkop, drijfstangen en verbrandingskamers verstevigen. Tot slot is er een enorme turbo van Garret gemonteerd die de zespitter van extra lucht voorziet. In de video hieronder zien we hoe Chris Harris in de Volvo S60 Polestar meterslange drifts neer legt en het opneemt tegen een Mercedes C63 AMG.

Video: Volvo S60 Polestar Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Timo Glock rijdt in 2013 BMW M3 DTM

Timo Glock rijdt in 2013 BMW M3 DTM

F1 Legends Jackie Stewart

F1 Legends – Jackie Stewart