in

Tuned – Hennessey Venom GT 0-300 World Record Run

Dat Hennessey met de Venom GT het 0-300 km/u-record van Koenigsegg had verbroken, dat wisten we al. Eerder zagen we namelijk deze 0-370 kilometer per uur run en daarin was de Venom GT al een volle seconde sneller dan de Koenigsegg Agera R. De 7.0 liter V8 produceert 1244 pk op de achterwielen en daardoor sprint de Venom GT in 7,9 seconden naar 200 km/h, in 13,4 seconden naar 300 km/h en in 19,96 seconden bereikt hij 370 kilometer per uur. Echter, bij deze run waren geen officials van het Guinness Book of Records aanwezig en dus was de run nog niet officieel.

Daar kwam op 10 januari jl verandering in, een Hennessey-testpiloot noteerde op een start-/landingsbaan van Ellington Airport (Houston, Texas) een tijd van 13.63 seconden van stilstand naar 300 km/u. De tijd is een gemiddelde van twee runs, beide kanten op, en voldoet aan alle regels van het Guinness Book of Records.

De kans is groot dat jullie de onboard beelden van de run al gezien hebben, maar wisten jullie dat Matt Farah voor Tuned ook aanwezig was? Dat betekent dat je in de video hieronder een uitgebreide reportage kunt bekijken van de bijzondere prestatie van de Hennessey Venom GT.

Video: Venom GT 0-300 World Record

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Reventon vs Nissan GT-R vs Ducati

Reventon vs Nissan GT-R vs Ducati

Smashed Toyota Corolla is schokkend

Smashed Toyota Corolla is schokkend