in

DRIVE – Ice Driving in 911 Rally Cars

Iedere winter gaat er een heel leger aan autojournalisten naar Scandinavië om met auto’s op ijs te rijden. We hebben Jeremy Clarkson in de Ferrari FF en de Bentley Continental GT gezien op een bevroren meer, Tiff Needell op een nagemaakt Hockenheim circuit op ijs en EVO TV met de Aston Martin Vanquish aan het spelen was op een bevroren meer. Hoewel wij het nooit gedaan hebben kunnen we met enige zekerheid zeggen dat ice driving hartstikke cool moet zijn!

In deze video van Chris Harris on Cars gaat de Brit naar Zweden toe om te spelen met een aantal Porsche 911 Rally Cars, uiteraard op een enorm bevroren meer. De auto’s worden geleverd door een bedrijf genaamd Below Zero en voor zo’n 2200 euro per persoon kun je één dag los gaan met geprepareerde 911’s.

De Porsche 911 waar Chris meer rijdt is uitgerust met een gestript interieur, rolkooi, racestoelen, banden met spikes en 250 pk op de achterwielen. Volgens Chris is ice driving “The best fun you can have in a car”. Wat denken jullie, klopt dat?

Video: Ice Driving in 911 Rally Cars

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW Z4 GTE in American Le Mans Series 2013

BMW Z4 GTE in American Le Mans Series 2013

Top Gear Season 19 Episode 4

Top Gear Season 19 Episode 4