in

DRIVE – Mercedes SLS Electric Drive

De toekomst van auto’s verschuift van verbrandingsmotoren naar elektromotoren, dat is een trend die al een aantal jaar aan de gang is en het blijft wennen. Hybride auto’s daar zijn we inmiddels wel aan gewend en het heeft zo zijn voordelen, elektrische aandrijving bij lage snelheden en bij hogere snelheden de gewone verbrandingsmotor. Oke, tot hier en niet verder willen we eigenlijk zeggen, want bij echte auto’s hoort een verbrandingsmotor.

Toch zijn er diverse fabrikanten aan het experimenteren met alleen maar elektromotoren, waarvan Tesla natuurlijk de bekendste is. Maar ook Mercedes-Benz houdt zich niet stil in acculand met de Mercedes SLS Electric Drive. Deze ec0-versie van de SLS AMG heeft vier elektromotoren die 750 pk en 1000 Nm koppel op de wielen afvuren, dat zijn potverdorie flinke cijfers. De sprint naar 100 km/h legt de Mercedes SLS Electric Drive af in 3.9 seconden en de topsnelheid ligt op een begrensde 250 km/h. Hiermee is de SLS AMG Electric Drive de snelste elektro-auto ter wereld.

Elke elektromotor zit aan een eigen wiel vast door middel van een as, waardoor de vierwielaangedreven SLS zijn aandrijfkrachten vrijwel onbeperkt kan verdelen over alle vier de wielen. Het batterijenpakket weegt 548 kg en is door Mercedes in eigen huis ontwikkeld, net als in de F1 wordt het accupakket opgeladen tijdens het remmen. Via een gewoon laadpunt duurt het opladen 20 uur.

Tot zover de informatieles over de Mercedes SLS Electric Drive, hoe rijdt hij, hoe klinkt hij, wat voor gevoel geeft de auto. Dat zijn vragen waarop Chris Harris antwoord geeft in onderstaande video.

Video: DRIVE – Mercedes SLS Electric Drive

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

3 Reacties

Laat een reactie achter
 1. Daar gaat het niet om zolang elektriciteit nog steeds uit kernreactoren komt blijft het altijd iets slechts voor het ‘ milieu ‘
  Kijk naar de prius. uit onderzoek blijft dat een prius om te maken net zoveel uitstoot heeft als een disco…
  En waterstof is water en lucht samen gecombineerd dus heel weinig uitstoot.
  En die elektronische auto nonsensens is nu helemaal hot net zoals het ozonlaag verhaal dat was 5 jaar geleden. hoor je daar OOIT nog wat van?
  En als zelf de baas van merc zegt dat elektro niet de toekomst is…
  Het is nu gewoon een hot iets en je kan er punten mee scoren bij greenpeace.
  Maar alsnog ik ben de laatste in de wereld die overgaat. Geef mij maar de vieze ouwe verbrandingsmotorxd.

Reageer op deze video

Formula Drift Succes in 5 stappen

Formula Drift Succes in 5 stappen

Vaughn Gittin Jr's 2013 Monster Energy Mustang RTR

Vaughn Gittin Jr’s 2013 Monster Energy Mustang RTR