in

Tuned – VCMC Turbo Scion FR-S

Het DRIVE kanaal start 2013 goed met een nieuwe seizoen ‘Tuned‘. Matt Farah bezoekt ook dit seizoen weer de grootste tuners in Noord-Amerika om die bijzondere, getunede, bolides te testen. Voor deze video reisde Matt naar Chuckwalla Raceway in Californië, hier kreeg Matt de sleutels overhandigd van een Scion FR-S van VCMC.

Het grootste punt van kritiek bij de Scion FR-S, Subaru BRZ, Toyota GT 86 is het gebrek aan vermogen, 200 pk is gewoon niet genoeg volgens velen. Veel tuning shops hebben daarom Turbo pakketten ontwikkeld voor deze modellen en vandaag zien we het resultaat van VCMC. De VCMC Turbo Scion FR-S is ontwikkeld voor Canada’s Tuner Challenge en is een full blown track tool, de Turbo motor levert nu 350 pk en dankzij een gestript interieur weegt de auto nog maar 1088 kilogram.

VCMC heeft geprobeerd om het karakter en de rijeigenschappen van de Scion FR-S te behouden, zoals iedereen weet zijn dat juist de sterke punten van deze auto. Natuurlijk is er een andere ophanging gemonteerd en zien we een splitter en achtervleugel, maar die maken de balans van de auto alleen maar beter. Het is eindelijk de hardcore Toyobaru waarop iedereen zit te wachten, wanneer zullen de fabrikanten volgen?

Video: VCMC Turbo Scion FR-S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vier generaties Range Rover

Vier generaties Range Rover

Dashcam Compilation 2012

Dashcam Compilation 2012