in

Drone filmt epische beelden van Formula Drift Masters European Championship

Formula Drift is ’s werelds belangrijkste driftcompetitie en sinds dit jaar is er een samenwerking met het Drift Masters European Championship. De acht beste coureurs uit het DMEC krijgen een PRO-licentie waardoor ze op het hoogste niveau kunnen deelnemen in Formula Drift. Tegelijkertijd kunnen alle PRO-licentiehouders uit Formula Drift in aanmerking om deel te nemen aan DMEC-evenementen.

De organisaties hopen op deze manier de driftsport in Europa een boost te geven, door toppers uit FD in Europa te laten racen en Europese coureurs de kans te geven door te groeien naar het allerhoogste kampioenschap. Zo deed regerend Formula Drift-kampioen James Deane dit jaar mee aan het Drift Masters European Championship, en twee weken geleden sleepte hij op Hockenheim de titel binnen!

Onderstaande video bestaat uit beelden van beide kampioenschappen, gemaakt door Johnny FPV. Deze dronevlieger heeft waanzinnig gave beelden gemaakt door met zijn drone en GoPro HERO7 rakelings langs de driftauto’s te vliegen. Dit is wel even iets anders dan een chase cam op de motorkap van een achtervolgende auto.

Video: Drone filmt epische beelden van Formula Drift

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

World’s Greatest Supercar Drag Race 2018

World’s Greatest Supercar Drag Race 2018

Eerste eigenaar rijdt al 957.894 km met Citroën C5 Break

Klokje Rond – Eerste eigenaar rijdt al 957.894 km met Citroën C5 Break