in

DTM 1992 – Ellen Lohr wint op Hockenheim

Ellen Lohr is de eerste, en enige, vrouw die een overwinning in het DTM wist te behalen. Met deze video gaan we terug naar de Hockenheimring op 24 mei 1992, de dag dat Ellen Lohr teamgenoot Keke Rosberg versloeg.

In 1992 stonden dezelfde merken op de startgrid als vandaag de dag, Audi, BMW en Mercedes-Benz. De 190E Evo2 was dat jaar oppermachtig en op de Hockenheimring, de vijfde ronde van het kampioenschap, bestonden de eerste drie startrijen voor race 1 uit Mercedessen. Klaus Ludwig had pole position in handen voor Rosberg en Lohr, alle drie rijders van het AMG-Mercedes team.

Ludwig zou uiteindelijk de DTM titel pakken in 1992 maar viel in de eerste race op Hockenheim uit, waardoor Keke Rosberg de leiding in handen kreeg voor Ellen Lohr. De toen 27-jarige dame uit Mönchengladbach wist dat dit haar kans op de overwinning was en kroop naar de staart van Rosberg. Daarbij zet Lohr snelste ronde na snelste ronde neer en met nog twee ronden te gaan positioneer zij haar auto naast de ex-Formule 1 wereldkampioen. De manoeuvre is gewaagd, misschien een tikkeltje opportunistisch en niet geheel zonder contact. Maar dat hoort een beetje bij toerwagenracen en de commissarissen besluiten geen actie te ondernemen. Zodoende wint Ellen Lohr haar enige DTM race in een veld vol mannen.

Ze zou dat jaar nog twee keer op het podium staan maar niet op het hoogste treetje. In een sport die wordt gedomineerd door mannen is dit best een bijzonder moment, en dat kun je hieronder aanschouwen.

Video: Ellen Lohr wint op Hockenheim

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dit is Super GT 2014

Dit is Super GT 2014

Deed Rosberg een Schumi-tje in Monaco?

Deed Rosberg een Schumi-tje in Monaco?