in

Dubai’s Supercar Politievloot

“Even the cops in Hollywood are Hollywood” zei Paul Walker ooit in The Fast and The Furious. Datzelfde geldt voor de officieren in Dubai, daar heeft men namelijk een politievloot ter waarde van 6.5 miljoen dollar. Zoals we inmiddels wel weten heeft men een Bugatti Veyron 16.4, maar ook een Brabus B63S Widestar G-Wagen, McLaren 12C, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador, Audi R8, Ferrari FF, Mercedes-Benz SLS AMG, Bentley Continental, Ford Mustang en natuurlijk een Nissan GT-R.

De politieauto’s worden niet gebruikt voor high speed achtervolgingen maar dienen als PR middel. Men beredeneert dat deze auto’s ideaal zijn om in contact te blijven met de community terwijl ze gelijk de nodige ‘buzz’ genereren op social media, en dat is dan weer goed om Dubai te promoten.

De politiemacht van Dubai wordt beschreven als de meest vooruitstrevende van de Arabische landen, waarbij meer dan de helft van de agenten bestaat uit vrouwen. In onderstaande video krijgen we een kijkje in de supercar garage van Dubai’s politie.
Via: Jalopnik 

Video: Dubai’s Supercar Politievloot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gumball 3000 2014 Deelnemers

Gumball 3000 2014 Deelnemers

DRIVE - Monaco Special

DRIVE – Monaco Special