in

Dubbelinterview met Max Verstappen en Engineer Gianpiero Lambiase

In de nieuwste aflevering van Talking Bull, de officiële podcast van Red Bull Racing, wordt presentatrice Nicola Hume vergezeld door niemand minder dan drievoudig wereldkampioen Max Verstappen en zijn race-engineer Gianpiero Lambiase, ook wel bekend als GP.

De Nederlandse coureur en de Italiaans/Britse engineer werken al sinds 2015 samen, sinds het moment dat Verstappen het stuur overnam van Kvyat. In zijn rol als race-engineer is GP verantwoordelijk voor alle communicatie met Verstappen en voor de afstelling van de Formule 1-auto. In 2022 nam Lambiase ook nog de functie van Head of Race Engineering over, die hij uitvoert naast zijn rol als race-engineer voor Verstappen.

Lambiase staat bekend als extreem direct en nauwkeurig in zijn communicatie, een eigenschap die vaak geprezen wordt door Max Verstappen. De Nederlander is zelf namelijk ook erg direct en de scheldwoorden vliegen dan ook over de boordradio als het niet gaat zoals Max wil. De twee weten echter na acht jaar samenwerken hoe ze met de lastige momenten om moeten gaan en hoe ze van de betere momenten kunnen genieten.

De podcast met Max en GP duurt een klein half uur en zeker de moeite waard om te bekijken. Check hem hieronder!

Video: Dubbelinterview Max Verstappen en Gianpiero Lambiase

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
De Rimac Nevera kan met 275 kmh achteruit rijden

De Rimac Nevera kan met 275 km/h achteruit rijden

Richard Hammond rijdt een Rimac voor het eerst na zijn crash