in

Dutch Grand Prix keer terug naar Zandvoort in 2020

Na maanden van speculeren en lekken is het gerucht eindelijk bevestigd, na 35 jaar komt er weer een Dutch Grand Prix! Het grootste racespektakel ter wereld keer terug naar Zandvoortvoor de 2020 Heineken Dutch Grand Prix.

Voormalig F1-coureur Jan Lammers is directeur van de Grand Prix van Nederland en vanochtend presenteerde hij de overeenkomst met Chase Carey, de grote baas van de Formule 1. De datum voor de Grand Prix van Nederland staat nog niet vast want de kalender is nog niet rond, maar de race wordt in ieder geval voor Monaco gehouden. Waarschijnlijk ter vervanging van Barcelona, dus rond deze datum. De Grand Prix keer voor minimaal drie jaar terug naar Zandvoort, maar de intentie voor een langere samenwerking is er.

Chase Carey gaf aan dat er geen specifiek moment was waarop hij een Grand Prix in Nederland wilde organiseren, maar gaf aan de oranje zee in Oostenrijk geweldig te vinden. “Er is veel vraag van locaties die een race willen organiseren, veel meer dan we plekken op de kalender hebben. Wat maakt Nederland, Amsterdam en Zandvoort zo speciaal? Het was die oranje zee. Uniek.

Hoewel er dit jaar maar weinig inhaalacties te zien zijn op de baan, verwacht Jan Lammers geen saaie Grand Prix. Om dit te realiseren worden er diverse aanpassingen gedaan aan het circuit, zo komt de start-finish dichter bij de Tarzanbocht te liggen, wordt de Gerlachbocht verbreed en ook de Hugenholtzbocht krijgt meer ruimte aan de binnenkant. De Audi S, nu Hans Ernstbocht geheten, verandert zodat er meer ruimte is voor inhaalacties.

De laatste en meest ingrijpende aanpassing is aan de Arie Luyendykbocht. Dit wordt een soort kombocht waar Formule 1-auto’s vol gas en wellicht met DRS open doorheen kunnen. Hierdoor zou er makkelijker ingehaald moeten kunnen worden op het korte rechte stuk. Verder krijgt alles op het circuit een opfrisbeurt, worden de pitboxen acht meter naar achteren uitgebouwd en komen er drie nieuwe pitboxen bij. Tevens wordt de hospitality vernieuwd zodat de teams en FOM hun gasten in stijl kunnen ontvangen.

Er worden 200.000 bezoekers verwacht over drie dagen, om dit te verwerken zullen er ‘park & ride’-plekken komen om met de trein, bus of fiets naar het circuit te gaan. Kaartverkoop zal via de normale kanalen plaatsvinden en zal starten als de kalender bekend is gemaakt. Op de site van DutchGP kun je meer informatie vinden.

Gaan jullie naar de Dutch Grand Prix, laat je horen in de reacties.

Video: Dutch Grand Prix

Track animation Circuit Zandvoort

Onboard bij Max Verstappen op Zandvoort

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Camper crashtest

Zorgwekkende resultaten bij crashtest voor campers

WRC Rally Chili 2019 Highlights

WRC 2019 – Rally Chili Highlights