in

€2 miljoen Singer DLS op NL-kenteken getest!

Deze week gaat Sjoerd van Stokkum op pad met een wel heel bijzondere Porsche 911. Deze auto is namelijk aangepakt door Singer Vehicle Design en de Singer DLS is het topmodel van de Amerikaanse Restomodders. Hij heeft een prijskaartje van maar liefst 2 miljoen euro!   De creaties van Singer staan enorm hoog aangeschreven. Hun methode is vrij eenvoudig: pak een oude 911 uit de jaren ’80 of begin jaren ’90. Vervolgens bouw je ‘m om tot klassiek uitziende 911.

Dit is nummer 8 van de in totaal 75 exemplaren die gebouwd gaan worden en de enige in Nederland. De eigenaar heeft vier jaar moeten wachten op zijn kostbare machine, maar dan heb je ook wel iets unieks in de garage staan.

Achterin in de 911 DLS ligt een door Williams Advanced Engineering ontwikkelde 4.0-liter, luchtgekoelde boxermotor die dankzij titanium drijfstangen, dubbele bovenliggende nokkenassen, kleppen van titanium, aluminium throttle bodies en een carbon fiber air box maar liefst 500 pk levert bij 9.000 tpm.

DLS staat voor Dynamic Lightweighting Study en dat houdt in dat Singer er alles aan gedaan heeft om de 964 zo licht mogelijk te maken, met behoud van enig comfort. Door gebruik te maken van materialen als koolstofvezel, magnesium en titanium bedraagt het gewicht van de 911 DLS slechts 990 kg. Maar er is wel gewoon airco, stuurbekrachtiging en ABS.  Dat maakt de Singer DLS tot een snellere, ruigere en lichtere versie van de 911.

De combinatie van Oak Green Metallic en koffiebruin leer is prachtig en als je goed naar de details kijkt zie je een waar kunstwerk op wielen. Sjoerd van Stokkum noemt de Singer 911 DLS een van de allergaafste auto’s waar hij ooit in heeft gereden en dat kunnen we ons goed voorstellen. De ultieme 911 dit, als je het ons vraagt!

Video: €2 miljoen Singer DLS op NL-kenteken getest

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Ik ken de eigenaar en de auto. Ik kan in alle oprechtheid zeggen dat deze auto in werkelijkheid nog adembenemender en betoverender is dan in dit prachtige eerbetoon. Het is zoals in de film uitgesproken wordt echt de moeite waard om op een stoel te gaan zitten en te genieten van het prachtige ontwerp en de sublieme afwerking. Je kunt dan gerust een uurtje gaan zitten kijken en je zult je niet vervelen.
    En dan het geluid van die motor. Waaaaaanzinnig.

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Gechipte VW Golf GTE

Op de Rollenbank – Gechipte VW Golf GTE

Verstappen vs Leclerc in kwalificatie Dutch GP

Verstappen vs Leclerc in kwalificatie Dutch GP