in

Een Moderne E-Type Kost €777.000

De Eagle Low Drag GT  is een ongelooflijk mooie auto en met geen enkele moderne auto te vergelijken. Het is een moderne E-Type Coupe gebaseerd op de 1962 Jaguar E-Type Low Drag Coupe (een race- variant), maar met een langer en slanker silhouet met dank aan de verlengde wielbasis. Het origineel was mooi, maar deze interpretatie is wellicht nog beter .

De makers noemen het de ultieme Grand Tourer en roemen zijn extra been- en hoofdruimte, de airconditioning en de grotere tank die lange afstand cruisen mogelijk maakt. Onder de lange kap ligt een aluminium 4.7-liter zes-in-lijn van Eagle welke een klassieke uitstraling met moderne technologie combineert. De motor levert 346 pk bij 4800 tpm en het vermogen wordt overgebracht naar de achterwielen door een handgeschakelde versnellingsbak met vijf verzetten.

Eagle Low Drag GT

Om een scherpe wegligging te creëren bezit de Eagle Low Drag GT over elektronische stuurbekrachtiging en een volledige Eagle Supersport ophanging met Ohlins dempers. Het chassis profiteert ook nog eens van AP Racing remmen.

De Eagle Low Drag GT wordt in beperkte oplage geproduceerd en wordt in het Engelse Sussex gebouwd. Jeremy Clarkson noemde de Speedster al eens de mooiste auto die hij ooit had gezien, waarschijnlijk stoot deze opvolger hem van de troon.

Video: Eagle Low Drag GT

Een Moderne E-Type Kost €777.000

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *