in

Earl Bamber’s heftige crash tijdens 6 Hours of Spa

De FIA World Endurance Championship streek afgelopen weekend neer in de Belgische Ardennen voor een 6 uurs race op het circuit van Spa-Francorchamps. In 2024 zijn er twee categorieën in het FIA WEC, Hypercar en LMGT3, die gezamenlijk voor een startveld van 37 auto’s zorgen.

Hoewel dit aantal nog meevalt op een circuit als Spa-Francorchamps, is het snelheidsverschil tussen een Hypercar en LMGT3 natuurlijk behoorlijk groot. Daar kun je je als Hypercar-coureur behoorlijk in vergissen als je snel tussen het verkeer door probeert te zigzaggen.

Cadillac-coureur Earl Bamber probeerde in het vijfde uur van de race voorbij te gaan aan de #99 Proton Competition Porsche op het rechte stuk van Kemmel. De Nieuw-Zeelander wilde echter tegelijkertijd ook een BMW M4 GT3 passeren, maar daar was te weinig ruimte voor. De Cadillac en BMW maakten contact waarna de hypercar bijna in een koprol belandde.

De FIA-stewards stelden vast dat Bamber schuldig was aan het veroorzaken van een crash, wat neerkomt op drie strafpunten op zijn licentie en een gridstraf van vijf posities voor zijn auto tijdens de volgende race; de 24 uur van Le Mans.

Video: Earl Bamber’s heftige crash tijdens 6 Hours of Spa

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
100 Octaan benzine in een Mercedes G-klasse Diesel

100 Octaan benzine in een Mercedes G-klasse Diesel

900 pk Mercedes 190E wil overal dwars op hillclimb

900 pk Mercedes 190E wil overal dwars op hillclimb