in

Ferrari’s nieuwe hypercar gespot op Circuit Fiorano

Een prototype van Ferrari’s volgende hypercar werd afgelopen weekend op circuit Fiorano gespot, met hoogspanningsstickers erop die aangeven dat de testauto een plug-in hybride is. In veel gevallen komt deze combinatie met een kleinere verbrandingsmotor, wat inhoudt dat de opvolger van de LaFerrari hoogstwaarschijnlijk geen V12-motor bezit.

Deze conclusie trokken we voorgaande keren ook al toen de ‘F250‘ werd gespot, maar nu we de nieuwe Ferrari hypercar in actie zien op Circuit Fiorano weten we het zeker. Dit steigerende paard krijgt geen schreeuwende twaalfcilinder, daarvoor produceert hij veel te weinig geluid. Het is aannemelijker dat de nieuwe hypercar een doorontwikkelde twin turbo V6-motor krijgt met drie elektromotoren, gebaseerd op het blok uit de 296 GTB.

Ondanks de camouflage is duidelijk te zien dat dit topmodel veel agressiever is dan de in 2013 gelanceerde LaFerrari. De carrosserie heeft een overvloed aan ventilatieopeningen, actieve aerodynamica, een gigantische vleugel en een grote diffuser aan de achterzijde. Over het geheel genomen lijkt de ‘F250’ nóg extremer dan de SF90 XX Stradale.

Naar verwachting zal de nieuwe hypercar volgend jaar gepresenteerd worden en in 2025 naar klanten verscheept worden.

Video: Ferrari’s nieuwe hypercar gespot op Circuit Fiorano

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Piotr Więcek's 2JZ BIG TURBO Swapped Toyota A90 Supra in Action

Piotr Więcek’s Toyota Supra 2JZ drift lekker weg

Opel Kadett GSI vs McLaren 720S

900 pk Opel Kadett GSI vs 1200 pk MCLaren 720S