in

Eau Rouge Raidillon Onboard van 1991 tot 2013

Eau Rouge is nog steeds de bocht der bochten in de Formule 1. Wat veel mensen echter niet weten is dat Eau Rouge slechts het kleine knikje naar links is, de snelle bocht rechts naar boven heet ‘Raidillon’ wat vrij vertaald steile weg betekent. Veel mensen noemen de bochtencombinatie Eau Rouge, dat is een misverstand maar het is inmiddels zo ingeburgerd dat iedereen het voor lief neemt en bijna niemand weet dat het foutief is. De Belgen zelf noemen het ‘Raidillon aan de Eau Rouge’ en dat is de enige juiste aanduiding.

Nu de Formule 1 auto’s dit jaar een stuk minder downforce hebben en een hogere topsnelheid bereiken vragen veel liefhebbers zich af of Eau Rouge Raidillon nog vol gas is. Vroeger was dit in ieder geval niet zo, getuige deze video waarin we de onboard beelden van 1991 tot 2013 te zien krijgen. Hierdoor kunnen we prachtig zien hoe de beroemde bocht van Spa-Francorchamps in de loop der jaren is veranderd.

Sommige mensen vinden het jammer dat de uitloopstroken zo groot zijn en dat de vangrail tegenwoordig zo ver weg staat, maar de bocht is zo snel dat het wel moet. De impact is anders veel te groot en ik weet zeker dat deze coureurs er blij mee zijn.

Video: Eau Rouge Raidillon Onboard van 1991 tot 2013

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 3 - Nürburgring 2014 Highlights

Formule 3 – Nürburgring 2014 Highlights

BMW M4 welkom geheten in USA

BMW M4 welkom geheten in USA