in

Ecclestone wil Formule 1 geluid terug

Goh, die zagen we niet aankomen. Ik weet niet hoe jullie zondag op de bank zaten maar ik heb me enorm geïrriteerd aan het huidige Formule 1 geluid, of het gebrek eraan eigenlijk. Tijdens de testsessies werd het al pijnlijk duidelijk, maar de hoop was dat het met 22 auto’s op de baan wel mee zou vallen. Niet dus.

Tijdens de seizoensopener in Melbourne was er veel te doen om de stillere V6-turbo’s en de grote baas van de Formule 1 vreest nu dat de races minder waard zullen worden door het gebrek aan lawaai. Dat betekent minder geld in de zak van Bernie en dat wil de Brit natuurlijk niet. Ik ben maandag al door een paar promotors benaderd die hun ongenoegen lieten blijken”, vertelde Ecclestone aan Reuters. “Ik heb net met Luca di Montezemolo (de president van Ferrari, red.) gesproken en hij vertelde me dat hij nog nooit zoveel klachten over de Formule 1 had ontvangen als na de race in Melbourne. Ik riep meteen al (tegen de FIA)  dat dit zou gaan gebeuren en baal ervan dat ik gelijk heb gekregen.”

Tegenover het Amerikaanse ESPN laat Ecclestone weten dat er snel iets moet gebeuren aan het geluid. “Ik weet niet wat er mogelijk is, maar we zullen het wel moeten onderzoeken. Hopelijk kunnen we na de eerste paar races iets veranderen. Ik denk niet dat we hier een heel seizoen mee moeten wachten.”

Dit zat er aan te komen maar of er tijdens het seizoen nog veranderingen doorgevoerd kunnen worden is maar de vraag. De meeste teams hebben nog steeds problemen met de krachtbron en een wijziging hieraan, of het uitlaatsysteem, zal de situatie niet makkelijker maken. Daarnaast betwijfelen wij of de FIA zwicht voor klachten van fans, teams en promoters.

Deel artikel via: GPupdate

Melbourne vergelijking

Melbourne Onboard vergelijking

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Big Muscle - 1966 Nova Wagon Circuitauto

Big Muscle – 1966 Nova Wagon Circuitauto

Moeders test een 900 PK EVO X

Moeders test een 900 pk Lancer Evo X