in

Eddie Cheever in de regen met de Renault RE40

Echte coureurs maken het verschil in de regen, dat komt doordat in regen rijden een kunst is. Het vraagt optimale concentratie van de coureur, ieder zintuig moet optimaal presteren om de auto in het juiste spoor te houden. Te vroeg op het gas, iets te veel sturen, te hard remmen, iedere fout wordt onmiddellijk afgestraft.

We hebben al een aantal geweldige ‘regen video’s hier op Autostrada.TV staan en vandaag komt daar een nieuwe bij, uit het turbo tijdperk van de Formule 1. In 1983 reed het Formule 1-circus nog door de straten van Detroit, de Amerikaanse coureur Eddie Cheever reed dat jaar voor Equipe Renault Elf. Cheever behaalde met de Renault RE40 vier podiumplaatsen maar viel in zijn thuisrace helaas uit.

In een van de vrije trainingen regende het behoorlijk, Eddie Cheever ging met zijn 880 pk sterke Renault RE40 Turbo naar buiten en dwingt zijn bolide en zichzelf tot het uiterste in de regen. Werkelijk prachtige beelden!

Video: Eddie Cheever met de Renault RE40

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Politie Porsche 911 Getest

Politie Porsche 911 Getest

Jaguar XKR 6.8 at Swiss Hillclimb

Jaguar XKR 6.8 at Swiss Hillclimb