in

Een BMW M1 aan de muur van de garage is best cool

De BMW M1 blijft tot op de dag van vandaag de enige echte supercar die de fabrikant uit München ooit heeft gemaakt. Met een oplage van slechts 453 exemplaren is de M1 ook nog eens behoorlijk zeldzaam, maar waarom hing deze eigenaar dan zijn exemplaar aan de muur van een garage?

Dit project begon in 2015, toen een liefhebber op de website ‘Bring A Trailer’ een BMW M1 tegenkwam die betrokken was bij een crash. Ondanks dat de voorkant in elkaar zat werd de gecrashte supercar gekocht en enige tijd later vond diezelfde liefhebber nog een andere gecrashte M1, maar nu met een vernielde achterkant.

De twee auto’s werden samengesmolten tot een volledig functionele BMW M1, maar de eigenaar besloot er niet mee te gaan rijden. “At first, I thought to merge the two into a working automobile, but then it occurred to me that things can be done to a wreck (or a pair of wrecks) that would be borderline criminal to do to a working, running car. I decided to turn the two wrecks into an art display.”

Het combineren van de twee vernielde BMW M1 werd door een team van specialisten uitgevoerd, waarna de supercar aan de muur van een drie verdiepingen tellende garage werd gehangen.

Video: BMW M1 aan de muur van de garage

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW M3 Dragrace

Deze M3 megatest heeft een heerlijke line-up

Charles Leclerc ondergaat Dutch inquisition

Charles Leclerc in True or False