in

Een exclusieve blik op de Bugatti Chiron

Motor Trend kreeg als allereerste toegang tot een productiemodel van de Bugatti Chiron. Niet op de beursvloer van Genève zoals alle andere journalisten, maar in een studio in Hamburg. Tijd voor een exclusieve blik op de nieuwe hypercar van Bugatti met Bugatti president Wolfgang Durheimer, head of engineering Willi Netuschil en head of design Achim Anscheidt.

De Bugatti Chiron is voorzien van de bekende 8.0-liter W16-motor met vier turbo’s. Deze levert maar liefst 1.500 pk bij 6.700 tpm en 1.600 Nm koppel tussen 2.000 en 6.000 toeren per minuut. Met launch control ingeschakeld schiet de vierwielaangedreven Chrion als een kanonskogel uit de startblokken, in slechts 2.2 seconden wijst de naald 100 km/h aan.

De snelheidsmeter loopt tot 500 kilometer per uur, dat is toch wel extreem gaaf om te zien! Hoe snel de nieuwe Bugatti daadwerkelijk is weet men nog niet, het doel is om minimaal 440 km/h te halen om opnieuw de snelste productieauto ter wereld te zijn. Voor de Chiron moet een bedrag van ruim 2 miljoen euro overgemaakt worden.

Video: Exclusieve blik op de Bugatti Chiron

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Loeb Rallycross

Sebastien Loeb gaat Rallycrossen met Peugeot!

Gymkhana 8

Gymkhana 8 – Exotic Playground