in

Een foutje op Bathurst heeft gigantische gevolgen

Dit weekend staat de 1000 kilometer van Bathurst op het programma, de belangrijkste race van het V8 Supercars Championship en misschien wel de belangrijkste race van het jaar in Australië.

Chaz Mostert, winnaar van vorig jaar, maakte tijdens de kwalificatie een klein stuurfoutje dat grote gevolgen had. Hij stuurde zijn Prodrive Ford Falcon net iets te vroeg in en ramde daardoor de muur, vanaf dat moment is een grote achtbaan en wordt de auto compleet afgeschreven.
Chaz brak bij deze crash zijn linkerbeen en zijn pols, de onboardbeelden laten goed zien hoe hard Chaz heen en weer geschud wordt in de auto. Daarnaast zien we dat een aantal baanposten weg moesten duiken toen de Ford Falcon over de muur gleed, maar volgens de organisatie raakte geen van de baanposten ernstig gewond. Na deze crash werden alle V8 Supercars activiteiten voor de rest van de dag geannuleerd.

Tot vorig plaatsten wij highlights van alle races in het V8 Supercars Championship, helaas maakt de organisatie sinds dit jaar geen samenvattingen meer en dus is het lastig om dit prachtige kampioenschap te volgen. Hopelijk kunnen we van de Bathurst 1000 toch nog ergens beelden vinden.

Video: Chaz Mostert Crash Bathurst

REPLAY – Chaz Mostert – Monster Crash #Bathurst1000 http://t.co/DYQdD0boe5— V8 Supercars (@v8supercars) 9 oktober 2015
author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Arnold Schwarzenegger F1

Wat als Arnold Schwarzenegger commentaar zou geven bij F1

Megaklapper bij 300 km op Bathurst

Megaklapper bij 300 km/h op Bathurst